Sprey Poliüretan köpük
Sprey Poliüretan
Bize değer katan şeyler yaptığımız işlerdir parolasıyla yola çıkarak bu güne katar birden fazla yapıya imzamızı kattık katmaya da devam ediyoruz.
Yaptığımız işler arasında yer alan Sprey Poliüretan sayesinde birden fazla yapıyı son zamanlarda daha sağlıklı ve daha fazla ısınma garantisi veren bu ısı yalıtımla tanıştırdık. Bu sprey poliüretan ısı yalıtım sistemi hakkında insanların aklında kalan soru işaretlerine cevap olması için bu yazımızda birden fazla soruyu sizler için cevaplıyoruz.
Sprey Poliüretan Köpük ( Yalıtım Köpüğü ) Nedir?
Isı yalıtımında son zamanların popüler ısı yalıtım yöntemlerinden birisi olan Sprey Poliüretan poliüretan esaslı özel uygulama aparatı sayesinde uygulanabilen nitelikli ve ucuz ısı yalıtım yöntemidir. Poliüretan esaslı köpük uygulama yüzeyine yüksek basınçlı köpük sistemi ile püskürtülen sıvı poliüretan köpük malzemesinin kesintisiz kaplama yapması dolasıyla ısı köprülerinin tamamen yok edildiği ve birkaç saniye içinde kendi hacminin yükseği kadar şişen köpük halini alabilen düşük maliyetli fakat dünyanın en iyi ısı yalıtım yöntemlerinden birisidir.
Poliüretan köpük aslında üç dört ısı yalıtım malzemesinden daha avantajlı bir yöntemdir. Aynı zamanda bunlara bağlı olan ısı yalıtım ürünleri, hava bariyerleri, buhar geciktiriciler, sızdırmalık ürünlerin de yerini alabilir.
Uygulanmasını sağlayan köpük sıkma silahı sayesinde günde 500 veya 1500 metre karelik alanda uygulanmasını sağlayabilirsiniz.
Poliüretan sprey kaplama geleneksel yalıtım malzemesine kıyaslarsak malzemenin uygulama alanı nakliyesinde aynı zamanda işçilik maliyetinden zamandan ve enerjiden daha fazla tasarruf edebileceğiniz bir yalıtım malzemesidir.
Aynı zamanda çevre dostu bir yöntemdir. sprey poliüretan Elektrik enerjisi, doğalgaz enerjisi ya da fosil yakıtlardan oluşmayan sistemi enerjisi tüketimine uygun ve iklimi koruyan bir yöntemdir.
Sprey poliüretan köpük uygulamak için kullanılan makine sayesinde daha az enerji ile daha fazla iş yapabilirsiniz. Geleneksel ısı yalıtım yönteminde bir iki günde yapılan işçiliği daha kısa sürelere indirerek işin daha çabuk bitmesi sağlanabilir. Sprey poliüretan köpük uygulaması, kesintisiz yalıtım ve daha düşük ısı yalıtım malzemesi ile daha hızlı ve daha uygun bir yalıtım yöntemidir. Bu nedenle geleneksel yalıtım yöntemlerine göre daha avantajlıdır.
Poliüretan Uygulama Makinesi
Yapılara poliüretan uygulamak için gerekli olan tabancaya benzer bir mekanizma bulunur. Bunun için bir mobil izolasyon aracı bulunmaktadır. Bunun içinde yer alan özel donanımlı makine iki bileşenli sıvı poliüretan köpük makinesi yetmiş beş veya seksen metrelik ısıtıcılı hortum yardımıyla uygulama alanına taşınır yüksek basınç altında özel sprey tabancası ile poliüretan köpük sıkma makinesi olarak uygulanır.
Bu uygulama makinesi ile diğer ısı yalıtım yöntemlerine göre daha az işçilik gerekir. Sprey poliüretan aynı zamanda çevre dostu bir yöntem olduğu için çevreye zarar vermeden temiz bir şekilde yalıtım işlemi halledilir. Mobil izolasyon aracı sayesinde bir günde 5000.501 metre karelik alan poliüretan köpük ile kaplanır.
Diğer ısı yalıtım malzemelerine göre daha dayanıklı bir yapıdadır. Örneğin geleneksel ısı yalıtım malzemeleri daha çabuk kırılmaya ve daha çok parçalanmaya elverişlidir. Fakat bu malzeme de böyle bir durumla karşılaşmazsınız. Çok güçlü baskı dayanağına sahip olduğu için yaya trafiğine açık yerler olan teras ve garaj gibi alanlarda uygulayabilirsiniz. Üzerinde yürüdüğünüz sırasında esneme ve ses yapmaz. Su değdirdiğinizde bozulma veya şişme olmaz. Uygulandığı alanda uzun süre dayanaklıdır. Bu nedenle hem maliyeti uygun ucuz ve uzun süreli kullanım alanına sahip bir yalıtım yöntemidir. Geleneksel ısı yalıtım yöntemlerinden daha az maliyetli olduğu için işçilik olarak daha kısa sürede uygulanmaktadır.
Sprey Poliüretan Nedir? Nasıl Uygulanır
Yapı ve izolasyon yöntemleri arasında son zamanların en kullanışlı ısı yalıtım yöntemlerinden birisi olan Sprey Poliüretan özel tabanca yöntemi ile uygulanır. Bu makine yardımıyla ustalarımız tarafından hızlı ve güvenli bir şekilde uygulanmaktadır. Öncelikle uygulayacağımız yüzey için gereken hazırlıklar tamamlandıktan sonra mobil aracımız hazırlanır ve Sprey Poliüretan uygulaması başlatılır. Sıkma köpük olarak uygulanan bu işlemden sonra diğer işlemlere geçilir.
İlk önce poliüretan köpük ile uygulanan yüzeye yapışmayı sağlamak için astar olarak atılır. Sıvı durumda püskürtülen malzeme yüzeye yüzde yüz olarak uygulanır. Yapışmak için herhangi bir ilave yapıştırıcıya ihtiyaç yoktur. Kalınlık olarak istediğimiz düzeye getirdik poliüretan köpük katlara püskürtülür 2 veya 3 saniye içinde istenilen hacmin 30 40 katına ulaşır ve poliüretan köpük oluşumu sağlanır.
Sprey Poliüretan Uygulandıktan Sonra
Poliüretan sprey uygulandıktan sonra köpükler ilave edilmesi gerekiyorsa 24 saat boyunca şişmesi içinde reaksiyon meydana gelmesi gerekmektedir. Yalıtım imalat izolasyon aracı ile kısa bir süre içinde uygulanması sağlanabilir.
Makine ekipmanlarımız 380 wolt elektrik ile çalışmaktadır. Deneyimli meslek sertifikalarına sahip ustalarımız tarafından yüksek basınçlı poliüretan uygulama makinesi ile basınçlı köpük uygulaması yapılmaktadır. Tabanca yardımıyla uygulanacak alana hızlı ve güvenli bir şekilde uygulanmaktadır.
Püskürtme işleminden kısa bir süre sonra kısa süre içinde reaksiyona giren iki bileşen ile son halini alan kendi hacminin yaklaşık 35 50 metre ile çıkararak köpük şeklini alır. Sprey poliüretan uygulama için talep edilen kat ne kadar ise o kadar kat atılır ve üzerine poliüretan sprey katlama uygulanır.
Uygulamadan sonra gezilecek ya da üzerine farklı bir malzeme uygulanacak ise bu işlemden sonra 24 saat geçmesi beklenir. 24 saat sonra gereken işlemler uygulanır.
Sprey Poliüretan Uygulama Alanları
Köpük uygulaması olarak poliüretan köpük ucuz maliyetli ve hızlı bir yöntem olduğu ve son zamanların en iyi ısı yalıtım malzemeleri olduğu için uygulama alanları da fazladır. Uygulama alanları arasında bina ve temel perdelerinde, evinizin oda zeminlerinde, hayvansal barınaklarda (ahır, ağıl, kom vb) OSB altı ters tavan, dış cephe yalıtımı, soğuk hava depolarında, tank ve boru hatlarında, atermit çatı, mantar çiftliklerde, trapez saç altında, kapalı ve açık teraslarda uygulanabilir bir yöntemdir.
Bu yöntemin uygulandığı alanlar uzun süreli bir ısı yalıtıma kavuşurlar, bu sayede daha fazla ısı tasarrufu sağlanmaktadır.
Sprey Poliüretan Köpük Özellikleri
Sprey poliüretan köpüğün birden fazla özelliği mevcuttur bu özellikleri tek tek ele alacak olursak;
- Yapışma ve mekanik sabitleme gerekmeden istenilen alana sabitlenir,
- Havanın suyun ya da haşerelerin arkasına geçmesi önlenir,
- Uygulana yüzeyin küf ve korazyona karşı korur ve boyaya zarar vermez,
- Betonarme yapılır, atermit, oluklu mukavva, ahşap alanlar mükemmel bir şekilde yapışır, dayanaklık sağlar,
- Uygulanan yüzeyi fiziksel çarpmalara karşı korur, güçlendirir, ,
- Yatay ve dikey yüzeylere uygulanabilir, üzerinde gezilebilir
- Sıvı olarak uygulandığında boşluk oluşmaz, ısı kaybının önüne geçilir,
- İşçilik ve zamandan tasarruf sağlayan bir yöntemdir.
- Uzun yıllar dayanıklıkdır. Sorunsuz ısı izolasyonu sağlanır.
- Tüm yüzeyi anında hızlı bir şekilde kaplar,
- Ek bağlantı yeri yoktur tek başına uygulanır,
- Nem ve mantar oluşumun önüne geçen bir yöntemdir.
- Kötü koku yapmaz,
- Deneyimli ve sertifikalı ustalarımız tarafından en iyi işçilikle uygulanır,
- Alev almaz, bu sayede sonradan oluşacak maddi zararın önüne geçer,
- Asit, baz ve tuz gibi elementlere karşı bir yalıtım yöntemidir. Bu yerlerde uygulandığında bir zarara yol açmaz.
Sprey Poliüretan Nasıl Püskürtülür?
Poliüretan köpük püskürtmek fırçalamaya kıyasla çok daha gelişmiş yöntemdir. Bununla birlikte, sprey poliüretanın püskürtülmesi özel bir teknik içerir. Eğer yanlış teknikler kullanılırsa bile bunu düzeltmek bir fırça kullanmaktan daha kolay ve daha basittir. Püskürtmeye başlarken, püskürtme ucunda yer alan mekanizma ile kapladığınız yüzeyden yaklaşık 10 ila 12 inç uzakta tutunuz. Bu, herhangi bir çarpma veya boya birikimi olmaksızın daha pürüzsüz, daha düzgün bir kaplama elde etmenizi sağlayacaktır. Ardından püskürtmeye başladığınızda, sabit bir akış sağlayınız. Yarısında durmayın, çünkü bu size düzeltilmesi zor olan maddi ve manevi zarar verebilir.
Bu nedenle uygulanacak alandan uzaklaşınız, aynı zamanda ENS Yalıtım sayesinde ustalarımız hızlı ve güvenli bir şekilde istediğiniz alana uygular. Bu nedenle firmamızı arayarak da Sprey Poliüretan köpük uygulaması yaptırabilirsiniz. Firma olarak bu, güne kadar birden fazla eve ısı yalıtım yaptık, yaptığımız işlerden sonra müşterilerimizin yüzüne oluşan tebessüm sayesinde işimize her geçen gün daha fazla değer katıyoruz.
Eğer poliüretan uygulamasını siz yapacaksanız sprey poliüretan köpük püskürtme sırasında bileğinizi sert tuttuğunuzdan emin olun. Etrafta sallamak, düz bir çizgi yerine düzensiz dalgalara ve yayların oluşmasına neden olur. Bundan dolayı bazı yamalar diğerlerinden daha kalın ve bazı alanlar açıkta kalan tuhaf bir şekilde kaplanmış bir yüzeye yol açabilir. Aynı zamanda püskürtme sıkma köpük sırasında daima düz bir hareket yapın. Bir alana çok uzun süre püskürtme yaparsanız, poliüretan birikmesine neden olur ve bu da damlamalara veya akmalara neden olur.
Poliüretan püskürttüğünüzde, uygulanacak alanın hangi bölümleri için hangi ayarların en iyi olduğunu bilmek önemlidir. Sprey poliüretan iyi bir izolasyon aracı ile bir takım farklı ayarlamalar yapılarak farklı alanlara püskürtme yaparken bunlar arasında geçiş yapmanıza olanak tanınır. Örneğin, masa ayakları, sütunlar veya mandallar gibi şeyleri yukarı ve aşağı püskürtmek için dikey bir ayar kullanılmalıdır. Yatay ayarlar, püskürtücüyü daha geniş alanlarda hareket ettirmenize izin verirken, dairesel veya orta ayar konturlar, köşeler, kenarlar ve ayrıntılar elde etmek için idealdir. Püskürtme aracımızda tüm bu ayarlamalar mümkündür. Poliüretan köpüğün avantajları arasında en iyisi de budur.
sprey poliüretan Uygulama Aşamaları
Herhangi bir poliüretan sprey projesinin temel ilk adımı hazırlıktır. Hazırlık aşamasının amacı poliüretan sprey köpüğün uygulanacak alanın doğru ve temiz bir hale gelmesi gerekir. Eğer hazırlık aşaması doğru yapılmazsa uygulama sırasında birden fazla sorun çıkacaktır. Püskürtmek istediğiniz öğenin yüzeyini mutlaka zımparalamaya başlayın. Düzgün ve pürüzsüz olduğundan ve tüm boşlukların veya deliklerin zımparalamaya dikkat edin. Alanı iyice temizleyin ve kurulayın, toz veya kir olmadığından emin olun. Yüzeyde yapışma sağlanıyor mu diye bakmak için yüzeye küçük bir leke uygulayabilirsiniz. Uyguladıktan sonra lekenin tamamen kurumasını bekleyin. Böylece poliüretan köpüğü doğru bir alana uyguladığınızdan rahat bir şekilde emin olursunuz.
Poliüretan sprey köpük uygulamasında en iyi sonuçları almak için birkaç öneriye uymanız gerekir. İşte izlenecek bazı yararlı püskürtme ipuçları:
- Püskürtme sırasında uzun ve sabit bir hareket gerekir. Başlama ve durma özellikle çok önemlidir. Çünkü bu bazı yerlerde yoğun poliüretan alanlara ve diğerlerinde daha az kaplanmış alanlara neden olur.
- Sürekli bir hareket de tutmak, aynı zamanda akıntıların ve damlamaların önlenmesine de yardımcı olur.
- Düzgün ve kalın bir kaplama sağlamak için püskürtme sırasında bileğinizi mutlaka sağlam tutun
- Farklı püskürtme modelleri bulunmaktadır. mutlaka bunları da değerlendirin sabit bir püskürtme yapmayınız.
Poliüretan sprey köpüğü uygulamayı bitirdikten sonra kurumaya bırakınız. Daha sonra, yalnızca tamamen kuruduğunda yüzeye temizleyin, temizlemek için esrarengiz yöntemlere gerek yoktur. Biraz sabun ve su ile basitçe temizleyebilirsiniz. Farklı ürünlerin farklı kuruma süreleri olduğu için üreticinin yönergelerine göz atın. Su bazlı bir poliüretan sprey ile çalışıyorsanız, yağ bazlı bir spreye göre çok daha hızlı kuruma süresine sahip olacaktır.
sprey poliüretan uygulama videosu
Sprey Poliüretan Nasıl Hazırlanır?
Bir püskürtücü kullandığınızda, püskürttüğünüz maddenin kıvamının uygulanacak yüzeye uygun olduğundan emin olunuz. Poliüretan sprey köpüğün biraz daha kalın bir kıvamı vardır, bu nedenle bir püskürtme tabancasında kullanmak için biraz inceltilmesi gerekebilir. Poliüretanı inceltmeden püskürtmeye çalışın ancak bir tür portakal kabuğu görünümü alırsanız veya büyük pıhtılar çıkarsa, muhtemelen onu inceltmeniz gerekecektir. Tiner eklemek ayrıca yerçekimi besleyici kullanırken poliüretanın sıvı memesinden güzelce akmasına yardımcı olur. Düzgün akmıyorsa, poliüretan köpük çok kalındır. Poliüretan hala düzgün şekilde püskürtmüyorsa, basınç ayarlarını daha yüksek bir seviyeye ayarlamayı da deneyebilirsiniz.
Bunun için birden fazla farklı yöntem bulunur, Poliüretan sprey köpük püskürtme uygulamanız için doğru ürünü seçerseniz gerçekten işe yarar. Çeşitli poliüretan seçenekleri olduğundan, projeniz için doğru olanı seçtiğinizden emin olmanız gerekecektir. Eğer doğru poliüretan sprey köpüğün uygulanmasını isterseniz ENS yalıtım sprey köpük uygulamasını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Poliüretan sprey köpüğün iki farklı yöntemi vardır. Birisi su bazlı diğer yağ bazlı farklı proje alanınıza göre su bazlı poliüretan mı püskürtmelisiniz yoksa yağ bazlı poliüretan mı kullanmalısınız? Sorusu aklınızı karıştırabilir. Bu, dikkate alınması gereken ilk sorulardan biridir. Her iki tür de kendi yöntemleriyle iyi çalışır ve benzersiz artılar ve eksiler sunar. Her iki türde dayanıklı ve ucuz maliyetlidir. Bu nedenle seçmeden önce projenizin konumuna göre seçebilirsiniz.
Su bazlı poliüretan püskürseniz kuruma süresi yağ bazlı ürünlere göre çok daha hızlıdır. Eğer zaman bakımında işçiliğin hızlı bir şekilde bitmesini isterseniz su bazlı poliüretan sprey kaplama sizin için en hızlı yöntem olacaktır. Su bazlı bir poliüretan sprey kullanıldığında, yaklaşık 2 saat içinde kurur. Daha sonra bir sonraki katı uygulayabilirsiniz. Yağ bazlı poliüretan köpük kaplama ise yaklaşık 5 ila 12 saatte kurur. Kurutma sırasında etrafta duman oluşabilir. Su bazlı ürünler daha güvenlidir ve yağ bazlı ürünlere göre duman çıkarmazlar.
Poliüretan sprey köpük uygulamasının bitimi şu şekildedir. Su bazlı poliüretan, yağ bazlı ürünlerden aldığınızla aynı türden koyu parlak ışıltı sağlamaz. Su bazlı poliüretan, son kaplamadan yalnızca gerçekten harika bir sonuç alırken, yağ bazlı ürünler, her kat için daha iyi bir son kat olduğundan daha az kaplama gerektirir. Bu nedenle yağ bazlı poliüretan köpük uygulaması daha avantajlı gelebilir.
Su Bazlı Poliüretan Köpük Uygulaması Nasıl Olur?
Poliüretan sprey köpük uygulaması yağ bazlı olana kıyasla su bazlı bir poliüretan sprey kullanmak daha sağlıktır. Her şeyden önce, su bazlı ürünler daha az yangın riski vardır. Sonradan çıkan dumanlara göre çok daha güvenlidir ve büyük ölçüde azaltılır. Sıkma köpük Su bazlı ürünlerin kullanımı daha güvenli ve daha çevre dostudur. Bununla birlikte, su bazlı poliüretanın uygulanması daha zordur. Her iki yöntem ile de poliüretan uygulaması yapılabilir.
Püskürtme poliüretan köpük işlemi her iki yöntemde de hemen hemen aynı kalsa su bazlı poliüretan kullanırken hala bazı göze çarpan farklılıklar vardır. Aşağıda bu sorunlara bazı çözümler sunuyoruz.
Poliüretan uygulanması için yüzeyleri püskürtme için nasıl hazırladığınıza çok dikkat ediniz. İkinci katın düzgün bir şekilde yapışması için yüzeyi düzgün bir şekilde zımparaladığınızdan ve ilk katmanı zımparaladığınızdan emin olun.
Su bazlı poliüretan sıkma köpük cilalar, yağ bazlı olanlara göre daha çabuk kurur. Çalışma ortamındaki ısı veya hava akışını değiştirerek kuruma süresi buna göre ayarlanır.
0 thoughts on “Sprey Poliüretan köpük”